TTH_4665DefHeb je een fiscale vraag dan voorziet je taxman je graag van advies. Daarnaast houdt je taxman jouw fiscale positie voortdurend in de gaten. Rechterlijke uitspraken kunnen van invloed zijn op jouw situatie. Datzelfde geldt voor wijzigingen in belastingwetgeving. In beide gevallen zal je taxman contact met je opnemen over de gevolgen en je adviseren in de te nemen stappen. Ook kunnen er persoonlijke omstandigheden zijn die fiscale gevolgen hebben. Je taxman brengt ze graag voor je in kaart.
TTH_4552DefIedereen moet jaarlijks aangifte inkomstenbelasting doen. Als ondernemer krijg je daarnaast nog te maken met het doen van aangifte omzetbelasting. Vaak wordt hier tegenop gezien. Je taxman neemt je deze zorg uit handen. Je taxman stelt de aangifte voor je op en dient deze, na je goedkeuring, voor je in bij de belastingdienst. Tevens controleert je taxman de aanslagen die de fiscus aan je oplegt.
TTH_4563Def
Als ondernemer is het belangrijk om je overeenkomsten goed op papier te zetten. Zo kan je later problemen voorkomen. Je kan aan bijvoorbeeld de volgende overeenkomsten denken: opdrachtbevestigingen, algemene voorwaarden en geldleningen. Je taxman neemt je overeenkomsten graag met je door. Heb je geen schriftelijke opdrachtbevestiging of algemene voorwaarden dan helpt je taxman je bij het opstellen daarvan.

 

TTH_4644DefNaast dat het belangrijk is om het zakelijk goed geregeld te hebben, geldt dat voor privé natuurlijk ook. Bij ondernemers is zakelijk en privé nauw met elkaar verweven. Wie neemt de zaak over wanneer je overlijdt? En hoe gaat het met de onderneming bij scheiding? En hoe zit het bij trouwen? Het is duidelijk dat het vorenstaande geregeld moet worden, voordat het zover gekomen is. Je taxman kan je hierin bijstaan. Bovendien kan je bij je taxman eveneens terecht met je vragen over estate planning.
TTH_4499Def
Een van de minder leuke kanten van het ondernemerschap is het voeren van een administratie. Je taxman kan je bij de administratievoering begeleiden. Het grote voordeel van het zelf voeren van een administratie is dat je inzicht en gevoel houdt bij je onderneming. Je taxman kan natuurlijk ook je gehele administratie uit handen nemen.

 

 

 

TTH_4536DefVoor belastingadvieskantoren ben ik op interim basis beschikbaar voor belastingadvieswerkzaamheden.